Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Nieuwsberichten

Klamer Fietsen scholenbasketball toernooi 2018

09-02-2018

Nadat er enkele jaren geen scholenbasketbaltoernooi in Biddinghuizen heeft plaatsgevonden, was afgelopen woensdag 7 februari de gymzaal van het koetshuis weer de arena voor dit sportevenement.
Vanuit de 3 basisscholen uit Biddinghuizen is massaal gehoor gegeven aan de oproep voor basketbalteams. Maar liefst 6 teams uit de groepen 5/6 en 9 teams uit de groepen 7/8 streden tegen elkaar om de felbegeerde kampioensbeker voor de ‘best basketballende klas van 2018’. 


Verschil met voorgaande jaren was dat het toernooi op woensdag plaats vond, en niet op de zaterdag. Daarnaast mochten dit jaar ook de groepen 5/6 in een onderlinge strijd bepalen welke klas het meeste basketbalvaardigheden heeft. En tenslotte waren de teams dit jaar gemengd, waarbij de meiden niet onder deden voor de jongens.

 

Een schot in de roos volgens de organisatie. ‘Wat geweldig om zoveel kinderen in het Koetshuis te zien en kennis te maken laten met onze mooie sport. We hebben veel talent gezien, uit alle groepen en zowel jongens als meisjes. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!’


In de competitie van groep 5/6 werd de sfeer al goed neergezet. Door zowel de Schatkamer, als de Wingerd en de Tamarisk, werd vol enthousiasme, maar sportief gebasketbald.

De uitslag van deze competitie:
1.      Schatkamer 1
2.      Schatkamer 2
3.      Tamarisk 2
4.      Tamarisk 1
5.      Wingerd 2
6.      Wingerd 1

Later op de middag was het de beurt aan groep 7/8. Zij hadden de kunst al af kunnen kijken bij groep 5/6, maar ook hier was er een sportieve strijd, waar het fanatisme en plezier van af spatte.

Uitslag:
1.      Tamarisk 4
2.      Tamarisk 3
3.      Wingerd 4
4.      Tamarisk 1
Schatkamer
Wingerd 1
Wingerd 2
Tamarisk 2
Wingerd 3

Een dank aan alle toeschouwers en supporters voor het aanmoedigen van de teams.
Ook de begeleiders en leerkrachten worden bedankt voor hun betrokkenheid en medewerking.
Tenslotte worden ook de vrijwilligers en de sponsor Klamer Fietsen bedankt voor hun inzet om van deze dag een succes te maken!

Maar natuurlijk ook een groot compliment aan alle sporters.
Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of mee basketballen?
Elke zaterdag traint het U10 team (voor kinderen tot 10 jaar) van 9 – 10 uur en elke dinsdag traint het U12 (voor kinderen tot 12 jaar) van 18-19 uur in het Koetshuis.Naar nieuwsblog  


OS-Scholenpakket CMS - Helder voor iedereen!